Hva er en vaginal plastikk / vaginal rejuvenation?

Vaginal plastikk tar sikte på å reparere vaginal skader etter bla fødsler og vaginal slapphet som ofte oppstår med økende alder og for å begrense diameteren i skjeden, noe som da gir en mindre og tettere vaginal kanal og åpning.

Hva er en vaginal fødselsskade?

Når et barn passerer skjede og bekkenbunn, vil det hos mange oppstå en anatomisk forandring i vevet etter overstrekking av muskulatur med tilhørende nervenettverk. Det kan også skje at skjedeveggene blir slappe og poser seg ut (cystocele/rectocele), samt at livmoren kan sige ned (descens). Denne tilstanden kan som regel behandles med vaginal plastikk kirurgisk operasjon (vaginal-plastikk) eller med laserbehandling (vaginal tightening).

Hva menes med vaginal slapphet?

Årsaken til slapphet i vagina ( vid vagina ) er at bakre skjedevegg blir svakere i bekkenstøtte strukturen og muskulatur. Fødsels traumer som for eksempel mange barnefødsler, bruk av tang, vacuum, rifter eller «klipp» inn i endetarmen eller anale lukkemuskler kan øke risikoen for en kvinne å utvikle bakre skjedevegg prolaps (en rectocele)
Mye problemer med forstoppelser og avføring eller gjennomgått fjernelse av livmor(hysterectomi) kan føre til utvikling av slappe skjedevegger eller prolaps.

Disse problemene utvikles med alderen, men de kan forekomme også hos yngre kvinner og hos kvinner som ikke har født barn.

Hvordan er tegnene på vaginal slapphet?

Kvinner med vaginal slapphet klager ofte over at de ikke lenger føler like mye friksjon under samleie. Kvinnene vil ofte beskrive vaginal slapphet som en reduksjon i en kvinnes evne til å oppnå vaginal orgasme.

Hovedårsaken til mangel på friksjon er avslapning av den bakre indre skjedevegg.

Det er vanligvis en komponent av velvære ved vaginalåpningen.

Gynekologen har lang erfaring med vaginal-plastikk

Ved Hud og Laserklinikken Ørsta har vi gynekolog med høy kirurgisk kompetanse innen denne type problemstillinger. Les også om Mona Lisa Touch behandling.

Ta kontakt og be om en time hos vår gynekolog hvis du ønsker en uforpliktende konsultasjon.

FØR OPERASJON

Vi har uforpliktende konsultasjon hos gynekolog som har mange års erfaring med denne type operasjon. Du vil møte samme lege før, under og etter operasjon slik at du vil slippe å forholde deg til mange personer.

UNDER OPERASJON

Dette er en vaginal plastikk operasjon som er vanlig å foreta i lett narkose. Pasientene som får lett narkose/ dyp sedasjon vil sove under hele operasjonen, en puster selv og vil ikke kjenne noen smerter under operasjonen. Det er alltid en erfaren anestesilege som gir deg narkosen.

Under operasjonen, vil gynekologen utføre innstrammingen i hele skjedens lengde og ikke bare i åpningen, som ved den mer overfladiske perineum operasjonen. Deretter vil han sy de underliggende musklene i området med selvoppløselig tråd. Disse stingene vil en ikke trenge å fjernes senere.

ETTER OPERASJON

Du våkner opp på oppvåkningsavdelingen der en sykepleier vil passe på deg . Du vil oppleve full diskresjon da det kun benyttes enerom til oppvåkningspasientene. Det finnes også en bakdør som kan benyttes dersom det er ønskelig når du skal hjem.

Du vil sannsynligvis være rundt to timer ved klinikken etter avsluttet operasjon. Det er normalt at det vil gjøre litt vondt rett etter operasjonen og de første dagene etter. Du vil få med deg smertestillende tabletter samt en resept på dette. Du får innlagt foleykateter og en tampong under operasjonen som fjernes hos oss dagen etter.

Du kan dusje etter 2 dager. Etter vannlating anbefales det å bruke sanitære våtservietter istedenfor vann. Ved avføring anbefales vann og tørke området forsiktig med ren klut. Det er viktig å holde avføringen myk. Det anbefales å ta Lactulose på apoteket å bruke det jevnlig.

Det kan komme blødning fra operasjonssåret i de neste 2 ukene etter vaginal-plastikk operasjonen og det kan være lurt å bruke et bind eller truseinnlegg. Skift disse ofte.

Det må unngås å bade i badekar og basseng samt avstå fra samleie i 8 uker etter operasjon.

Alvorlige komplikasjoner er svært sjeldne med vaginal plastikk. Ta kontakt med oss dersom du skulle få stor blødning, feber eller sterkere smerter etter noen dager. Vi ønsker at du tar kontakt med oss dersom du har spørsmål eller det er noe annet du lurer på etter operasjonen.

Priser