Hvorfor oppstår rynker i pannen?

Mange har veldig sterk muskelbruk / mimikk i pannemuskulatur, på fagspråket kalt frontalis. Musklene i dette området blir ofte veldig sterke dersom en bruker de aktivt. Hos mange som bruker denne muskelen aktivt blir det etter hvert dannet tynne linjer, rynker og furer.

Behandling av pannerynker

Botox er ofte førstevalget når en skal behandle rynker som har oppstått i disse områdene. Botox får musklene til å slappe av og dermed glatter ofte rynkene seg ut. I tillegg forebygger Botox mot videre utvikling pannerynker. De fleste føler Botox i dette området har en behagelig avslappende effekt i tillegg til å være en effektiv behandling for å glatte ut rynker.

Dersom rynkene i dette området har fått tid til å feste seg eller furene er blitt dype kan det være aktuelt å sette en liten mengde Restylane for å fylle ut rynkene. Hvis en i tillegg ønsker en forbedring av hudkvaliteten i området kan en laserbehandling eller hudprodukter være aktuelt.

Botox behandling mot hodepine / migrene

Siden Botox har en avslappende effekt på muskulatur, har mange svært god effekt på spenningshodepine ved bruk av Botox i glabella (mellom øyebryn) og i panneregion /pannerynker. Det er imidlertid viktig at ny hodepine av ukjent årsak blir undersøkt hos egen lege før en evt behandling.

Klikk for prisliste