Hva er MonaLisa Touch behandling?

MonaLisa Touch er en helt ny laserbehandling i Norge som gir vaginal foryngelse ved å bedre tørre slimhinner/ vaginal atrofi i skjedeveggen uten hormoner og kirurgi. Vi er en av de første klinikkene i Norge som utfører denne behandlingen. Den har amerikanske helsemyndigheter sin godkjenning (FDA). Behandlingen utføres av vår hyggelige spesialist i gynekologi som har utført behandlingen i mange år.

Vi holder til i Ørsta, ikke langt fra Ålesund.

monalisa touch brand

For hvilke kvinner er MonaLisa Touch laserbehandling best egnet?

Behandlingen MonaLisa touch er ideel for kvinner med vaginal atrofi ( tørre vaginal slimhinner) og derav opplever smerte under samleie, lettere urin inkontinens eller vaginal slapphet.

Mange kvinner får noen av disse plagene i overgangsalder, andre får problemer allerede etter første barnefødsel.

MonaLisa Touch er den ideelle behandlingen for dem som er ute etter en mindre behandling i forhold til tradisjonelle kirurgiske behandlinger eller ikke ønsker hormon behandling. Det er også en bra behandling for dem som har hatt kreft og da ikke kan ha tilførsel av hormonet østrogen. Du finner oss i Ørsta, ikke langt fra Ålesund.

Ubehaget fra de fysiologiske endringene knyttet til forandringer i vaginalslimhinnen kan påvirke livskvaliteten og parforholdet. Smerter under samleie er helt vanlig når en får tørre vaginalslimhinner. Dermed også nedsatt sexlyst og uteblivelse av orgasme.

MonaLisa Touch har en gjennopprettende effekt på de vaginale slimhinnene. Behandlingen er sikker, effektiv og lite smertefull.

Kan MonaLisa Touch bedre tørrhet i skjeden?

Laseren har effekt på den vaginale slimhinnen ved at den stimulerer produksjonen av kollagen og bedrer funksjonaliteten til det behandlede området. Dermed gjenopprettes tilfredsstillende blodtilførsel, fuktighet og elastisitet. MonaLisa Touch kan derfor bedre fuktproduksjon i vaginalslimhinnen uten bruk av hormoner.

Kan MonaLisa Touch brukes for behandling av vaginal slapphet/ vidhet i vagina?

Slapphet eller vidhet i skjeden er en tilstand der diameteren av skjeden økes. Dette er ofte forårsaket av naturlige faktorer som aldringsprosess eller fødsler. I disse tilfellene er det viktig å vurdere årsak og tilstand av vagina. Fraksjonert C02 laser tillater behandling av skjeden der slapphet eller vidhet i skjeden er på grunn av tap av elastisitet i slimhinnen.

Kan MonaLisa Touch bedre stressinkontinens?

Stressinkontinens er lekkasje av urin når en hoster, ler, nyser, løfter tungt, trener eller for eksempel hopper på trampoline. Dette er den mest vanlige formen for inkontinens også hos yngre kvinner og dette kan nå bli bedret med laser behandlingen MonaLisa Touch.

Kan MonaLisa Touch bedre smerter under samleie?

Laseren kan gi en forbedring av vaginalslimhinnen. Dermed forbedres fuktproblematikk og igjen bedring på evt smerter under sex.

Behandling

Som en av få klinikker i Norge utfører vi denne mini-invasive, laser-assisterte behandlingen. Behandlingen er ikke kirurgisk og tar svært kort tid. Selve inngrepet tar ca 6 min. Behandlingen er så å si smertefri og krever vanligvis ingen bedøvelse. Vi holder til i Ørsta, ikke langt fra Ålesund.

Noen merker en bedring allerede etter første behandling, men for å oppnå en optimal effekt er det anbefalt 3 behandlinger med 4-8 ukers mellomrom. Antall behandlinger er avhengig av graden av symptomer som skal behandles. Vår gynekolog vil vurdere og anbefale en hensiktsmessig behandlingsplan i forbindelse med en gynekologisk undersøkelse og utredning.

Etter MonaLisa Touch behandling

Risiko for pasienter behandlet med MonaLisa Touch er minimal. De fleste kvinner rapporterer midlertidige og svært milde bivirkninger som rødhet, sporblødning eller hevelse, noe lett sviende ubehag, som vanligvis forsvinner etter to til fire dager. En bør unngå sex, tampongbruk, karbad eller basseng den første uken etter behandlingen.

Vår erfarne spesialist i gynekologi

Vår spesialist kan gi deg råd om MonaLisa Touch og hva som er best for deg for å oppnå de beste resultatene.

Velkommen til uforpliktende konsultasjon hos oss i hyggelige lokaler i Ørsta, ikke langt fra Ålesund!

Les mer om Deka Laser her.