Hva er MonaLisa Touch behandling?

Monalisa touch er en helt ny laserbehandling i Norge som gir vaginal foryngelse ved å bedre tørre slimhinner i skjedeveggen uten hormoner og kirurgi.

For hvilke kvinner er Monalisa Touch laserbehandling best egnet?

Behandlingen er ideel for kvinner med vaginal atrofi ( tørre vaginal slimhinner) og derav opplever smerte under samleie, lettere urin inkontinens eller vaginal slapphet.

Mange kvinner får noen av disse plagene i overgangsalder, andre får problemer allerede etter første barnefødsel.

Monalisa Touch er den ideelle behandlingen for dem som er ute etter en mindre behandling i forhold til tradisjonelle kirurgiske behandlinger eller ikke ønsker hormon behandling. Det er også en bra behandling for dem som har hatt kreft og da ikke kan ha tilførsel av hormonet østrogen.

intimkirurgi

Ubehaget fra de fysiologiske endringene knyttet til forandringer i vaginalslimhinnen, kan påvirke livskvaliteten og påvirke parforholdet, uteblivelse av orgasme og helt fraværende sexlyst hos kvinner.

MonaLisa Touch har en gjennopprettende effekt på de vaginale slimhinnene. Behandlingen er sikker, effektiv og representerer lite smerter.

Kan MonaLisa Touch bedre tørrhet i skjeden?

Laseren har effekt på den vaginale slimhinnen ved at den stimulerer produksjonen av kollagen og bedrer funksjonaliteten til det behandlede området, slik gjenopprettes tilfredsstillende blodtilførsel, fuktighet og elastisitet. MonaLisa Touch kan derfor bedre fuktproduksjon i vaginalslimhinnen uten bruk av hormoner.

Kan Monalisa Touch brukes for behandling av vaginal slapphet/ vidhet i vagina?

Uttrykket «løs vagina» refererer til en tilstand i hvilken grad diameteren av skjeden økes. Dette er ofte forårsaket av naturlige faktorer som aldringsprosess eller fødsler. I disse tilfellene er det viktig å vurdere årsak og tilstanden av vagina for å utelukke et fremspring eller en involvering av musklene. Fraksjonert C02 laser tillater behandling av de tilfeller hvor «løs vagina» er på grunn av tap av elastisitet i slimhinnen.

Kan MonaLisa Touch bedre stressinkontinens?

Stressinkontinens er lekkasje av urin når en hoster, ler, nyser, løfter tungt, trener eller for eksempel hopper på trampoline. Dette er den mest vanlige formen for inkontinens også hos yngre kvinner og dette kan nå bli bedret  med laser behandlingen MonaLisa Touch.

Kan MonaLisa Touch bedre smerter under samleie?

Laseren kan gi en vaginal rejuvenation / vaginal slimhinne forbedring med bedring i fuktproblematikk og generell slimhinneforbedring som dermed kan bedre på evt smerte problematikk under sex.

Behandling

Som en av få klinikker i Norge utfører vi denne mini-invasive, laser-assisterte behandlingen. Behandlingen er ikke kirurgisk og tar svært kort tid. Selve inngrepet tar ca 6 min. Behandlingen er så å si smertefri og krever vanligvis ingen bedøvelse.

Noen merker en bedring allerede etter første behandling, men for å oppnå en optimal effekt er det anbefalt 3 behandlinger med 4-8 ukers mellomrom.  Antall behandlinger er avhengig av graden av symptomer som skal behandles. Gynekologen vår kan vurdere og anbefale en hensiktsmessig behandlingsplan i forbindelse med en gynekologisk undersøkelse og utredning.

Etter Monalisa Touch behandling

Risiko for pasienter behandlet med Mona Lisa Touch er minimal. De fleste kvinner rapporterer midlertidige og svært milde bivirkninger som rødhet, sporblødning eller hevelse, noe lett sviende ubehag, som vanligvis forsvinner etter en til to dager. En bør unngå å løfte vekter, trene, sex, tampongbruk, karbad eller basseng den første uken etter behandlingen.

Vår erfarne spesialist i gynekologi kan gi deg råd om Monalisa Touch og hva som er best for deg for å oppnå de beste resultatene.

Velkommen til uforpliktende konsultasjon!

Les mer om Deka Laser her.

Prisliste

Meld deg inn i kundeklubben vår
..og motta gode tilbud og nyheter først