Vår plastikkirurg dr. Rosenberg utfører korrigering av arr etter skader, ulykker og operasjoner. Arr vil med tid oftest bli glattere, mindre misfarget og opphevet i løpet av 2 – 3 år etter skaden. Det er mange faktorer som påvirker arrdannelsen. Det kan være arvelige og individuelle anlegg, men også sårinfeksjon og strekk på arrvevet. Noen mennesker har anlegg for arrhypertrofi , som gir tykke, opphevede og røde arr. Dette gjelder også såkalte «kelloide arr».Alder kan påvirke arrdannelsen. Barn og yngre mennesker har en kraftigere arr-reaksjon enn eldre. Årsaken er at cellefornyelsen er langt mer aktiv hos yngre enn hos eldre. Dessuten er huden mer elastisk og arrene kan øke mer i bredde når stingene tas. Lokalisasjonen er av betydning. Arr i ansiktet blir som regel penere enn arr på kroppen for øvrig. Arr på bryst, skuldre, overarmer og rygg har en tendens til å bli kraftigere enn ellers på kroppen.

Små arr korrigeres som regel i lokalanestesi. Ved store arr korreksjoner kan det være nødvendig med beroligende midler, eller også narkose.

Etter operasjonen brukes tape på arrene, og det legges på avlastende bandasjer for å forhindre drag. Allikevel kan arrene se tykkere og rødere ut de første månedene etter inngrepet. Du må være tålmodig og la arret få tid til å «modne». Arrets endelige utseende ser man først etter 2 år.

kirurgisk-arrkorreksjon