Hva er permanent hårfjerning med diodelaser?

Det er vist i flere større studier at man kan oppnå permanent hårreduksjon over store områder på kroppen ved hjep av laser.
Du kan utføre permanent hårfjerning hos Hud og Laserklinikken Ørsta. Vi ligger ca en times kjøretur ifra Ålesund!

LightSheer diodelaser har vært gullstandarden for permanent hårfjerning siden 1997.

Laseren er nå vesentlig forbedret, og kommer med 2 håndstykker (LighSheer Duet) for å gi en raskere og langt mindre smertefull behandling med færre bivirkninger.

Hos Hud og Laserklinikken fjerner vi uønsket hårvekst med markedets best dokumenterte laser; LightSheer diodelaser. Hårfjerning med laser er en enkel og relativt lite smertefull metode sammenlignet med f.eksempel elektrolyse.

Permanent hårfjerning med laser utføres av autorisert helsepersonell. Diodelaserbehandling for sjenerende hårvekst ble godkjent av amerikanske helsemyndigheter (FDA) i desember 1997. Det finnes tallrike publikasjoner på aktuelle behandling. Det er vist i flere større studier at man kan oppnå permanent hårreduksjon over store områder på kroppen.

I presse og fjernsyn er det mange nyhetsoppslag som viser at mange metoder for hårfjerning gir utilfredsstillende resultater på lang sikt.

90207588

Mange kunder har lagt ut mye penger uten å oppnå ønsket virkning. Gjennomgang av medisinsk litteratur viser at IPL ikke er tilstrekkelig dokumentert for permanent hårfjerning.

Hvordan virker behandlingen?

Ved behandling passerer en lysstråle gjennom huden og varmer opp pigmentet (melaninet) i hårene. Varmen brer seg fra håret til hårsekken og hårroten, og ved tilstrekkelig høy temperatur ødelegges hårroten permanent. Temperaturen bestemmes av laserlysets dose. For å oppnå et optimalt resultat med minst mulig risiko for bivirkninger er det viktig å justere dosen i forhold til fargen på hud og hår.

Sammenlignet med annet utstyr for hårfjerning er risikoen for hudskade liten. Laserens innebygde kjølesystem reduserer temperaturen i huden under behandling. Temperaturen i hårrøttene er upåvirket av kjølingen. Dermed oppnås selektiv hårfjerning og ikke «hudfjerning».
Forberedelser før behandling
Du bør ikke sole deg før behandling, fordi brun hud reduserer effekten av behandling, og øker risikoen for midlertidig pigmenttap. Pigmenttap etter behandling ses imidlertid kun hos ca. 1 av 100 (1%), forutsatt kyndig vurdering før behandling.

Du må ikke vokse, tape-fjerne eller nappe hårene de siste 4 uker før behandling, fordi laserbehandlingen kun virker på hårsekker som inneholder hår!
Alle kroppsområder som skal behandles (med unntak av ansikt) MÅ barberes kvelden før eller om
morgenen på behandlingsdagen.
Ikke bruk bodylotion eller fuktighetskrem på områdene som skal laser­ behandles på behandlingsdagen.
Er hårtapet etter fjerning med laser varig?
Hårreduksjonen er dokumentert permanent innenfor en oppfølgingsperiode på opp til 3 år etter siste behandling. Dette er tilstrekkelig lang observasjonstid også for områder med lang vekstsyklus (legger). Det er således vitenskapelig grunnlag for å garantere permanent resultat med mindre det foreligger hormonelt betinget økt hårvekst.

Er det noen vi ikke kan behandle?

Det er kun mørke hår (brune-svarte), og ikke lyse hår som kan fjernes permanent med laser.
Svarte hår på hvit hud betyr færre behandlinger enn brune hår på brun hud ( gode kontraster )
Personer med svært mørk hud oppnår dårlig resultat av behandlingen, da mye av energien blir tatt opp i huden og ikke i hårene. Må ha mange flere behandlinger