Hvorfor store porer i ansiktet?

Store porer er et svært vanlig problem hos mange. Noen føler kanskje de alltid har hatt store porer, mens andre plutselig oppdager at huden har fått et grovere trekk. Det er flere årsaker til at noen har store porer, dette kan være gener, alder, solskader, og tette porer. Mange som har større porer har også familiemedlemmer med det. Hvis du i tillegg har fet hud kan talg i seg selv også føre til større porer. Også tette porer som komedoner fører til økt talgproduksjon, noe som også gjør porene større. Dersom talget oksideres kalles dette åpne komedoner, også kalt for svarte prikker.

Også alder og livvstil kan være en grunn til at du får store porer. Det er kjent at med alderen taper man mye kollagen og elastin – noe som fører til at huden blir slapp og porene utvides. UV-skader vil også ødelegge bindevev som kollagen og elastin og dermed vide ut porene.

Hvordan behandle store og grove porer?
Hvorvidt du kan bli helt kvitt det vil variere litt fra person til person på grunn av ulike årsaker til problemet. Gener og alder er dessverre ikke noe man kan gjøre noe med, men vi har svært gode produkter og behandlinger som kan forminske porene.
Rens, skrubb, eksfoliering og talgkontroll er viktig for å fjerne døde hudceller som kan tette igjen porene og vide dem ut. De medisinske hudpleieproduktene fra ZO Skin Health inneholder blandt annet glykolsyre eller salicylsyre, som er kjent for å bekjempe og forminske grove porer. Fraxellert laser, Endymed og Dermapen er også svært gode klinikkbehandlinger i denne sammenheng. Vi fører alle produktene og behandlingene her på Hud og Laserklinikken i Ørsta.