Fettransplantasjon innebærer å flytte fett fra ett sted på kroppen til et annet. Et transplantat av eget fett gir en permanent konturendring og brukes gjerne til å gi mer volum i bryst eller ansikt, eller til å fylle ut f.eks arr. Inngrepet gir naturlige og varige resultater. I tillegg oppnår en reduksjon av fettdepoter der fettet høstes. Fett har en positiv effekt på blodsirkulasjonen i vevet og kan gi en bedret hudkvalitet.

Vår plastikkirurg Dr. Rosenberg har lang erfaring med fettransplantasjon. Metodene han benytter er vel utprøvde og gir et sikkert sluttresultat.

Brystforstørrelse med eget fett

Man bruker denne metoden for å gi større bryster. Oftest henter man fett fra mage, flanker, hofter eller lår og flytter til brystene. Fordelen med fettransplantasjon er at du får to operasjoner i ett- altså både brystforstørrelse og liposculptur. I tillegg får du større bryster uten bruk av kunstige innlegg. Det er da ingen fare for kapseldannelse eller andre forandringer man kan få av proteser.

Det er begrensinger på hvor mye fett som kan flyttes under ett inngrep, og det kan være vanskelig å oppnå mer enn en til to forstørrelser av BH-størrelse ved ett inngrep. Inngrepet passer best for deg som ikke har brystheng og som ønsker en moderat brystforstørrelse.

Fettransplantasjon i brystene kan gjerne kombineres med innlegging av brystproteser.

Rumpeløft / Brazilian buttlift / BBL

Her gjøres en omfattende fettsuging av flanker for å forme og slanke midjen, samtidig som man kan sanke fett fra andre steder. Fettransplantatet blir brukt for å forstørre rumpen. Ofte i kombinasjon med rumpeplastikk.

Ansikt

Å transplantere fett fra en annen kroppsdel til ansiktet egner seg meget godt for de som opplever volumtap etter slanking, aldring o.l. Noe av fettet som er med på å gi ansiktet vårt form vil hos noen med alderen sige ned. Man kan injisjere fett langs kinnben og under øynene. Dette gir et freshere og mer opplagt utseende. Resultatet blir naturlig og pent.

Videre kan øvre øyelokk egne seg for fettransplantasjon, for de som får såkalte «hollow eyes». Dette gjøres ofte i forbindelse med øvre øyelokksplastikk, og gir en forryngende effekt.

Prisliste

 

Hud og Laserklinikken har uforpliktende konsultasjon hos plastikk kirurg og du vil for din trygghet møte samme lege før under og etter operasjon.

Før operasjon tegner plastikk kirurgen opp hvordan snittene skal legges.

Selve operasjonen tar ca 2 timer og utføres i lett narkose og lokalbedøvelse. Pasientene sover derfor under hele operasjonen og kjenner ingen smerte . Det er alltid en erfaren anestesilege som gir deg narkosen.

Tråden man bruker til lukning av såret løses opp av seg selv og trenger derfor ikke fjernes. Det blir gitt en ”støtdose” av antibiotika for å redusere sjansen for infeksjon.

Du våkner opp på oppvåkningsavdelingen der en sykepleier vil passe på deg . Du vil oppleve full diskresjon da det kun benyttes enerom til oppvåkningspasientene. Det finnes også en bakdør som kan benyttes dersom det er ønskelig når du skal hjem.

Du vil sannsynligvis være ca 2 timer etter avsluttet operasjon. Dvs at du totalt er på klinikken ca 5 timer operasjonsdagen.

Det er normalt at det vil gjøre litt vondt rett etter operasjonen og en del dager etter operasjon. Du vil få med deg smertestillende tabletter samt en resept på dette.

Arrene er oftest ikke spesielt fremtredende, men 3-4 måneder etter operasjon kan de bli røde og irriterte. Dette er en naturlig del av tilhelnigsprosessen og etter ytterligere noen måneder vil arrene etter hvert blekne mer og mer. Taping av arrene har vist seg å påskynde og forbedre tilhelningsprosessen

Hvis en senere ønsker å bedre ytterligere på arrene kan både laser,ipl, hudforbedringskremer, rødt og blått lys gi forbedringer

Kontroller utføres vanligvis etter en uke. Det er vanlig å ha en 3 mnd kontroll hos plastikk kirurgen som opererte deg og denne timen har du selv ansvar for å ta kontakt for å få. Vi ønsker uansett at du tar kontakt om det er noe du lurer på og du vil alltid være velkommen til å komme innom hvis det skulle være noe du ønsker vi skal se på.

Du får papirer med deg der det står hvordan du skal forholde deg etter operasjon samt tlf nr du kan ringe ved behov for tilsyn/hjelp hele døgnet.