Fettransplantasjon innebærer å flytte fett fra ett sted på kroppen til et annet.  Et transplantat av eget fett gir en permanent konturendring og brukes gjerne til å gi mer volum i bryst eller ansikt, eller til å fylle ut f.eks arr. Inngrepet gir naturlige og varige resultater. I tillegg oppnår en reduksjon av fettdepoter der fettet høstes. Fett har en positiv effekt på blodsirkulasjonen i vevet og kan gi en bedret hudkvalitet.

Vår plastikkirurg dr. Rosenberg har lang erfaring med fettransplantasjon. Metodene han benytter er vel utprøvde og gir et sikkert sluttresultat.

 

Brystforstørrelse med eget fett

Man bruker denne metoden for å gi større bryster. Oftest henter man fett fra mage, flanker, hofter eller lår og flytter til brystene. Fordelen med fettransplantasjon er at du får to operasjoner i ett- altså både brystforstørrelse og liposculptur. I tillegg får du større bryster uten bruk av kunstige innlegg. Det er da ingen fare for kapseldannelse eller andre forandringer man kan få av proteser.

Det er begrensinger på hvor mye fett som kan flyttes under ett inngrep, og det kan være vanskelig å oppnå mer enn en til to forstørrelser av BH-størrelse ved ett inngrep. Inngrepet passer best for deg som ikke har brystheng og som ønsker en moderat brystforstørrelse.

Fettransplantasjon i brystene kan gjerne kombineres med innlegging av brystproteser.

 

Rumpeløft/Brazilian buttlift

Her gjøres en omfattende fettsuging av flanker for å forme og slanke midjen, samtidig som man kan sanke fett fra andre steder. Fettransplantatet blir brukt for å forstørre rumpen. Ofte i kombinasjon med rumpeplastikk.

 

Ansikt

Å transplantere fett fra en annen kroppsdel til ansiktet egner seg meget godt for de som opplever volumtap etter slanking, aldring o.l. Noe av fettet som er med på å gi ansiktet vårt form vil hos noen med alderen sige ned. Man kan injisjere fett langs kinnben og under øynene. Dette gir et freshere og mer opplagt utseende. Resultatet blir naturlig og pent.

Videre kan øvre øyelokk egne seg for innsprøyting av fett, for de som får såkalte «hollow eyes». Dette gjøres ofte i forbindelse med øvre øyelokksplastikk, og gir en forryngende effekt.

 

FØR

Vi tilbyr uforpliktende konsultasjoner hos vår erfarne plastikkirurg.

 

UNDER

Operasjonen kan utføres i narkose eller i lokalbedøvelse, avhengig av inngrepet.

Først høstes fettet fra det aktuelle området gjennom små innstikk i huden. Det blir nærmest ikke arr etter innstikkene.