Brystproteser

Brystproteser / Brystimplantat er en av de vanligste plastikk kirurgiske operasjonene som blir utfør. Hud og Laserklinikken har plastikk kirurg med lang og bred erfaring og bruker et av verdens mest anerkjente varemerker for brystproteser / brystimplantat.

Det er ulike årsaker til at kvinner ønsker å forstørre brystene. Noen føler de har genetisk små bryst eller sideforskjeller (asymetri) , mens andre har fått volumtap bryst etter graviditet eller etter større vektreduksjoner og brystoperasjoner.

Uforpliktende konsultasjon hos plastikk kirurg

Hud og Laserklinikken har uforpliktende konsultasjon hos plastikk kirurg som har lang erfaring med innleggelse av brystproteser / brystimplantat. Du vil møte samme kirurg før, under og etter operasjonen. Under konsultasjonen planlegger dere sammen hvilken type protese man bør velge. Størrelse og type protese (rund eller anatomisk) vil bli vurdert ut fra ditt ønske, din anatomi på bryst og kropp. Det vil også bli tatt en vurdering under konsultasjonen om det vil passe best for deg med å plassere protesene over eller under muskel.

Mentor brystimplantat / brystproteser med silikon eller saltvann

Mentor har over 30-års erfaring av saltvanns- og silikonproteser og er i dag globalt markedsledende. Mentor har et stort utvalg av runde og anatomiske brystimplantat for å oppfylle behovet for den enkelte kvinnen. Silikonproteser består av en cohesiv silikongele med et mykt, sterkt og meget elastisk ytre skall av silikon i flere lag. Silikonproteser gir et naturtro synlig resultat. Denne typen av proteser er den som har blitt mest brukt i Norden og som kjennes mest naturlig ved berøring. Saltvannsproteser brukes i svært liten grad i Norge i dag, men disse består av samme ytre skall som silikonproteser.

Valg av proteser

Det finnes kun 3 FDA godkjente implantat, noe som innebærer at de har størst vitenskapelig dokumentasjon med tanke på langtidsoppførsel og konsekvenser. Det er også de implantatene som er de beste når det gjelder kapselkontraktur. Når man skal legge inn implantater som skal ligge i mange år bør både materiale og operasjonsteknikk være av beste kvalitet.

Hud og Laserklinikken bruker Mentor, den mest brukte FDA godkjente protesen i verden pr dags dato. I Norge må kundene ofte betale ekstra for å få denne FDA godkjente protesen hos andre klinikker. Hos oss tar vi ikke ekstra betalt for denne siden vi ønsker å tilby våre kunder topp kvalitet.

Alle sykehusene i Norge har nå også gått over til å bruke Mentor silikonproteser ved sine bryst rekonstruksjoner. Dette anser vi som nok et kvalitets stempel på protesene.

Mentor sine proteser har ru overflate for å forhindre kapsling. Kapsling er når bindevevskapselen rundt protesen trekker seg sammen og blir fortykket. Hvis kapsling oppstår vil det kunne bli hardt , ømt, smerter og brystet kan endre form. Det kan da bli nødvendig å gjøre en kapselspaltning for å få den myk igjen. Kapsling er kroppens naturlige måte å ta hånd om fremmed materiale, men av og til kan kapselen bli for stram. Det kan da bli nødvendig å gjøre en kapselspaltning for å få den myk igjen. Kapsling er svært sjelden med Mentor silikonproteser og en stor studie basert på 28000 pasienter viste at kun 4-4.8% risiko for kapseldannelse, der kun noen få måtte reopereres.

Amming og graviditet

De fleste vil kunne amme etter operasjon med brystproteser. Brystene vil kunne forandre seg under graviditet og amming som det også gjør for andre som ikke har proteser.

Mento logo

mentor logo

Protesegaranti

Hud og Laserklinikken har 1 års gratis kapslingsgaranti. Dvs hvis det oppstår en alvorlig grad av kapsling grad III eller IV første året dekkes en ny operasjon i sin helhet.

I tillegg har proteseleverandøren Mentor pr dags dato den beste pasientgarantien på sine silikon brystproteser / brystimplantat.
Produkterstatning

Innebærer at du uansett implantatets alder har krav på en kostnadsfri erstatning av brystimplantatet i alle størrelser og av samme eller lignende type som produktet som opprinnelig ble operert inn dersom det oppstår en bekreftet skade/ruptur i pasientens levetid.

Ved bekreftet skade/ruptur på implantatet tilbys inntil 1000 euro i økonomisk bistand fra proteseleverandøren for operasjonsrom, anestesi og kirurgiske utgifter du pådrar deg i forbindelse med eventuelt kirurgisk inngrep utført innen 10 år. Eventuelle andre kostnader som måtte påløpe ved operasjon, dekkes av pasienten selv, med mindre dette dekkes av andre forsikringer eller erstatningsansvar ( for eksempel pasientskadeerstatning) e.l. For å ha krav på økonomisk bistand må du undertegne et utleveringsskjema og et pasientkravskjema.

Økonomisk bistand innebærer ikke et lån til pasienten.

Kostnadsfri produkterstatning

Kostnadsfri produkterstatning med produkt av samme eller lignende type i en periode på 10 år ved bekreftet kapselkontraktur Baker grad III og IV knyttet til brystforstørrelse.

Denne erstatningspraksisen er kun gyldig dersom Mentor produserer brystimplantat på tidspunktet hvor forespørselen om erstatning blir framsatt. Denne praksisen er ikke en garanti og gir ingen erklæringer om brystimplantat sin levetid. Visse forhold kan føre til at brystimplantat blir slitt eller ikke fungerer som det skal og dermed trenger utskiftning. Ingen proteseleverandør kan garantere at brystimplantat kan vare livet ut. Mange bytter ut protesene etter 10-20 år av mange ulike årsaker for eksempel at de ønsker større, mindre, løft, kapsling eller rett og slett fordi de ønsker å forhindre aldrings slitasje.

Les evt mer om mentor pasientgarantier her:

 

Før operasjon tegner plastikk kirurgen opp området på brystene der protesene skal ligge. Plastikk kirurgen har god erfaring i hvordan dette blir utført i forhold til din kroppsform og brystvortenes plassering . Selve operasjonen tar ca 1 time og utføres i lett narkose og lokalbedøvelse. Pasientene sover derfor under hele operasjonen, men puster selv og kjenner ingen smerte . Det er alltid en erfaren anestesilege som gir narkosen.

Man legger et lite snitt i huden og protesene legges inn i en lomme over eller under brystmuskelen avhengig av pasientens anatomi, men vanligst under muskelen. De vanligste snittene legges i folden under brystene eller evt rundt brystvortene. Tråden man bruker til lukning av såret løses opp av seg selv og trenger derfor ikke fjernes. Det blir gitt en ”støtdose” av antibiotika for å redusere sjansen for infeksjon.

Du våkner opp på oppvåkningsavdelingen der en sykepleier vil passe på deg. Du vil oppleve full diskresjon da det kun benyttes enerom til oppvåkningspasientene.

Du vil sannsynligvis være ca 2-3 timer etter avsluttet operasjon. Dvs at du totalt er på klinikken ca 4 timer operasjonsdagen.

Det er normalt at det vil gjøre en del vondt rett etter operasjonen og en del dager etter operasjon. Brystproteser under muskel vil oppleves vondere enn over muskel. Du vil få med deg smertestillende tabletter samt en resept på dette.

Det er normalt at brystene kjennes spente og hovne den første tiden etter operasjon og det kan ta flere mnd før brystene får sin endelige form.
Det vil bli et lite arr på noen få cm under hvert bryst. Arret er ikke spesielt framtredende men etter 3-4 mnd kan de bli røde og irriterte. Dette er en naturlig periode i helingsprosessen og etter ytterligere noen mnd blekner arret og forbedres suksessivt. Det har vist seg at bruk av kirurgisk 3M tape kan påskynde og forbedre heligsprosessen og anbefales å bruke i noen mnd etter operasjon.

Følelsen i brystvortene blir ofte nedsatt, spesielt i starten, men kommer tilbake litt etter litt. Etter ca 1 år er følelsen som regel tilbake, men en viss nedsatt erogen følelse må man kunne regne med.

Tunge løft må unngås 4 uker etter operasjon og god støtte bh må brukes dag og natt i 3 uker, deretter kun på dag i ytterligere 3 uker. Denne kan kjøpes på klinikken.

Kontroll utføres etter en uke. Da tas kompresser av og du kan dusje hele deg.

Du får papirer med deg der det står hvordan du skal forholde deg etter operasjon samt tlf nr du kan ringe ved behov for tilsyn/hjelp hele døgnet.

Det er vanlig å ha en 3 mnd kontroll hos oss og denne timen har du selv ansvar for å bestille. Vi ønsker uansett at du tar kontakt om det er noe du lurer på og du vil alltid være velkommen til å komme innom hvis det skulle være noe.