Hva innebærer et ansiktsløft / facelift?

Den naturlige aldringsprosessen fører til at huden mister sin elastisitet og muskulaturen blir slappere. Røyk, sol, lite søvn og stress fremskynder prosessen, og dette medfører at man kan få rynker og slapp hud. Mange synes da at de ser eldre ut en de føler seg.

Et ansiktsløft / facelift får deg til å se yngre og mer opplagt ut uten å endre ansiktets karakter. Ved et ansiktsløft / facelift fjernes overflødig hud samt strammer opp muskulaturen på hals og ansikt. Ansiktsløft gir best resultat på hals og nedre del av ansiktet. Den normale aldringsprosessen stopper ikke opp etter et ansiktsløft, men man kan oppnå å se mange år yngre ut etter operasjon.

Kombinasjonsbehandlinger gjør facelift enda bedre

For å få det aller beste resultat kombinerer man gjerne med hudforbedringsbehandlinger før og etter et ansiktsløft. Det brukes ofte laser, peeling og hudforbedrende medisinske kremer (ZO Medical) for å få en mer strålende hud med færre linjer, rynker, pigmenteringer og porer. Hengende øyelokk og poser under øynene blir ikke bedre av facelift og må bedres ved for eksempel øvre og nedre øyelokks operasjon og i enkelte tilfeller et panneløft. Noen vil ha bedre effekt av også å stramme halsen, såkalt necklift/halsløft.

Det kan også være aktuelt å kombinere ansiktsløft / facelift med fett transplantasjoner eller andre filler produkter som for eksempel Restylane for å oppnå ønsket resultat.

Lang erfaring

Vår kirurg er spesialist innen plastikk kirurgi. Han har lang erfaring med plastikkirurgiske operasjoner. Operasjonsteknikk som velges vil være individuelt tilpasset for å gi best mulig kosmetisk resultat og redusere faren for komplikasjoner.

Hud og Laserklinikken har gratis og uforpliktende konsultasjon hos plastikk kirurg og du vil møte samme lege før, under og etter operasjon. Rett før operasjon tegner plastikk kirurgen opp hvordan snittene skal legges.

Operasjonen utføres i lett narkose. Du sover under hele operasjonen, puster selv og kjenner ingen smerte . Det er alltid en erfaren anestesilege som gir deg narkosen.

Snittet ved et ansiktsløft / facelift legges foran og av og til bak øret og avsluttes i håret bak øret. Huden løsnes slik at underliggende muskulatur kan strammes opp. Deretter fjernes overflødig hud, og hudkantene sys sammen. Etter operasjonen legger man en støttebandasje rundt hodet, denne fjernes dagen etter.

Du vil våkne opp på oppvåkningsavdelingen der en sykepleier vil passe på deg . Der vil oppleve full diskresjon da det kun benyttes enerom til oppvåkningspasientene. Det finnes også en bakdør som kan benyttes dersom det er ønskelig når du skal hjem.

Når du våkner opp etter operasjonen vil du ha fått på deg en bandasje som sitter under haken og rundt hodet. Du vil bli på klinikken ca 2 timer etter operasjon. Hevelse og blåmerker kan være til sjenanse de første par ukene men resultatet pleier å bli meget bra. Vi legger vekt på at pasientene skal få et naturlig resultat «uten å se operert ut».

Komplikasjoner som blødning og infeksjon er meget sjeldne. Du vil få med deg smertestillende tabletter samt en resept på dette.

Hodet bør holdes høyt og sitte-ligge i sengen. Ikke arbeid med hodet ned og unngå anstrengelser de første 2 ukene. Det pleier ikke være mye smerter etter operasjonen.

Plastikk kirurgen legger stor vekt på at arrene skal bli så pene som mulig.

Etter 3-4 måneder etter operasjon kan arrene bli røde og irriterte. Dette er en naturlig del av tilhelingsprosessen og etter ytterligere noen måneder vil arrene etter hvert blekne mer og mer.

Hvis en senere ønsker å bedre ytterligere på arrene kan både laser,ipl, hudforbedringskremer, rødt og blått lys gi forbedringer.

Du vil komme på kontroll allerede dagen etter inngrepet og stingene fjernes som regel etter 1 og 2 uker. Det er også vanlig å ha en 3 mnd kontroll hos plastikk kirurgen som opererte deg. Denne timen har du selv ansvar for å bestille. Vi ønsker uansett at du tar kontakt om det er noe du lurer på og du vil alltid være velkommen til å komme innom hvis det skulle være noe du ønsker vi skal se på.

Du får papirer med deg der det står hvordan du skal forholde deg etter operasjon samt tlf nr du kan ringe ved behov for tilsyn/hjelp hele døgnet.